Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; metaboxesGenerator has a deprecated constructor in /home/proonder/domains/pro-onderbanken.nl/public_html/wp-content/themes/politician/functions/metaboxes/metaboxes_generator.php on line 5

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; TwitterWidget has a deprecated constructor in /home/proonder/domains/pro-onderbanken.nl/public_html/wp-content/themes/politician/widgets/widget-twitter.php on line 3
PRogressief Onderbanken
Print Friendly

Beste inwoners van Onderbanken,

Afgelopen raadsvergadering ging het o.a. over het armoedebeleid. Een onderdeel was het bestrijden van kinderarmoede. Hiervoor zijn door het vorige kabinet extra gelden ter beschikking gesteld. De gemeente Onderbanken gaat die middelen ook besteden aan dit doel (n.b.: sommige gemeenten doen dit niet of maar gedeeltelijk). Dit betekent dat kinderen in gezinnen tot 120% van de bijstandsnorm voor verschillende vergoedingen in aanmerking komen, meer dan vroeger. Hier kunt u denken aan schoolreisjes, schooltassen, fiets, kindervakantiewerk, speeltuinabonnement etc. Iedereen moet kunnen meedoen. Dit alles wordt uitgevoerd door de stichting leergeld Parkstad. Dit betekent dat de bestaande kind-regelingen van ISD-BOL komen te vervallen. We hebben het college gevraagd hier goed over te communiceren. Want het is zonde als u geen gebruik zou maken van de mogelijkheden.

En dit laatste gebeurt helaas toch maar al te vaak. Dit bleek weer uit het rapport ‘evaluatie armoedebeleid gemeente Onderbanken’. Een paar voorbeelden uit dit rapport: maar 53% van de doelgroep maakt gebruik van de kwijtschelding gemeentelijke belastingen; 35% van de bijzondere bijstand; 55% van de individuele inkomenstoeslag; 19% van de schoolkostenregeling etc. Hoe dit beter onder de aandacht te brengen? Heeft u nog ideeën hierover, dan horen we het graag.

In diezelfde vergadering is ook besloten tot teruggave van 20 euro per persoon vanuit de reserve ‘verlaging woonlasten’. Dit zal verrekend worden met uw afval-stoffenheffing.

Tot slot is nog vermeldenswaard dat Onderbanken als tweede uit de bus is gekomen in de verkiezing van de meest mantelzorgvriendelijke gemeente in Limburg 2017.

Kortom: toch allemaal lichtpuntjes in deze donkere decembermaand. We denken dat we als fractie PRO goed op koers zijn als het gaat om het uitvoeren van het sociale deel van het coalitieprogramma.

Namens de fractie PRO

Jos Pieper.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail